От   подготвят и през април ще внесат в Столичния

...
От   подготвят и през април ще внесат в Столичния
Коментари Харесай

По-строг регламент за служебния абонамент в София искат от Спаси София, мислят и за цената

От " "   приготвят и през април ще внесат в Столичния общински съвет предложение за по-строг регламент при разпределяне на длъжностен абонамент за паркиране, изключително в центъра на града.

Това заяви пред БНР-Радио София общинският съветник Андрей Зографски:

" И до момента са позволени до 3 служебни абонамента на административен адрес. Това значи, че Министерството на превоза е завзело 30 паркоместа в нарушаване и на сегашната разпоредба. Ще вкараме по-радикално ред и във връзка с даването на абонамент, и във връзка с цената. "

По думите на Зографски, по тази тематика максимален проблем основават министерствата и Народното събрание, от което заобикалят закона с така наречен зона за сигурност.

" Искаме да подтикваме напредване с градски превоз, а не всеки служител да отива на работа с автомобил ", означи още общинският консултант.

Зографски напомни, че в бюджета на Общината се залагат средства за паркинги – три буферни до метростанции, а от идната година и за 17 нови подземни или етажни.

Центърът за градска подвижност дава отговор за паркирането и градския превоз. За положението на улиците Столичната община има настрана средства и не трябва да се трансферира отговорността на някое от сдруженията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР